Nicole Verouden werd in 1990 geboren te Heerlen en groeide op in een warm, bourgondisch Limburgs gezin. Toen ze op 5-jarige leeftijd al populaire liedjes op de radio probeerde mee te zingen, wist haar omgeving al snel wat haar passie was. Zingen. Niemand keek er dan ook raar van op, toen zij op haar 10de begon met zanglessen op de muziekschool in Heerlen.

Dit smaakte naar meer en daarom zette zij de volgende stap, ze deed auditie bij verschillende conservatoria. In Alkmaar (later Haarlem) kreeg zij de kans om zich muzikaal maar vooral ook persoonlijk te gaan ontwikkelen. Tijdens haar studie heeft zij de kans gekregen om met een aantal artiesten samen te werken waaronder Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Shirma Rouse & Leona Philippo. In 2013 is zij cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium te Haarlem.

Momenteel werkt Nicole aan haar carriere als zangeres. Ze schrijft muziek over gebeurtenissen en ervaringen die haar raken en inspireren. Het geheel omvat een boodschap die gehoort moet worden.

Daarnaast is zij ook de frontlady bij een aantal coverbands, zingt in het achtergrondkoor van een aantal artiesten/bands en is zij een graag geziene sessiezangeres.

Nicole heeft veel warmte voor het vak en dit voel je zodra zij op het podium staat. Haar warme krachtige stem, het enthousiasme en de professionaliteit die zij uitstraalt daar kun je niet omheen.

En het laatste hoofdstuk is nog zeker niet geschreven. Haar passie voor zang brengt ze nu ook op haar zangstudenten over.